Sistemi gradnje

Ovdje ćemo pokušati objasniti sve tipove građevina i sistema gradnje, postoji naravno više vrsta i načina no konačni odabir je na Vama.

Svaki od proizvođača nudi personalizirani pristup sa raznim mogućnostima. Više detalja u nastavku.

DomProjekt

Proizvodni program tvrtke Domprojekt obuhvaća gradnju sljedećih tipova građevina i sistema gradnje:

  1. niskoenergetske montažne građevine: sistem gradnje Standard, Euro, EuroMAX i Mega
  2. montažne kuće i vikend kuće: sistem gradnje  Economic

Montažne građevine u osnovi zidova imaju nosivu drvenu konstrukciju s ispunom od mineralne vune s parnom branom, obostrano zatvorenu pločastim oblogama, preko kojih se s vanjske strane izvodi toplinska fasada, a s unutarnje strane se postavlja još jedna pločasta obloga, što osigurava bolju zvučnu izolaciju. Širina drvene konstrukcije, mineralne vune i vrsta pločaste obloge ovise o sistemu gradnje. Više toplinske izolacije osigurava veću energetsku učinkovitost, te manji koeficijent prolaska topline.

Montažne građevine u osnovi zidova imaju nosivu drvenu konstrukciju s ispunom od mineralne vune s parnom branom

Sistem gradnje i nivo izvedbe bira investitor. Možete se odlučiti za nivo izvedbe visoki roh bau ili ključ u ruke. Kod nivoa izvedbe visoki roh bau kuća je izvana kompletno gotova, osim podnih obloga i ograde na balkonu/terasi, a unutra je u fazi završnih obrtničkih radova. Nivo izvedbe ključ u ruke obuhvaća gradnju kuće iznad temelja ili s uključenim temeljima tj. izvođenje svih radova do useljenja.

Domus plus

Sve naše montažne kuće imaju u vidu jednu vrlo važnu osobinu. Moraju biti maksimalno prilagođeni Vama, investitoru. To ne znači samo dizajnom i arhitekturom, već i samim procesom izgradnje i stavkama koje su uključene u ponudu, sjedinjujući naše kvalitete i vaše želje u jedinstven spoj, izrađen upravo za vas. Kroz dugogodišnje iskustvo rada na tržištu, osluškujući potrebe investitora, definirali smo dvije razine izgrađenosti objekata, koji se dodatno mogu prilagođavati vašim željama i potrebama.

Montažne kuće – Prednosti DOMUSplus gradnje

Niskoenergetska montažna, „prefabricirana“ gradnja ima veliki niz prednosti nad klasičnom, „tradicionalnom“ gradnjom. Uvjerite se u kvalitetu i mogućnosti suvremene, precizne i brze DOMUSplus gradnje.

Dopustite da vas uvedemo u „DOMUSplus doživljaj“. Od prvog kontakta s našim prodajnim savjetnicima pa do zadnjeg dana završetka ugovorenih radova, osjećat ćete se zadovoljno i u potpunoj kontroli nad svime što se događa, s ciljem završetka vašeg novog doma.

Studio Domus

Studio Domus primjenjuje naprednu tehnologiju u kombinaciji s inovativnim sustavima gradnje (Platform-frame i X-Lam) stvarajući skladnu ravnotežu između građevine i prirodnog okruženja ne samo u estetskom već i u funkcionalnom smislu.

Studio DOMUS d.o.o. iz Pule specijalizirana je tvrtka za projektiranje, proizvodnju i gradnju niskoenergetskih montažnih objekata.  Orijentirani smo na konstantno unapređivanje poslovanja, na brigu o kupcima, djelatnicima, te okolišu što potvrđuju i ISO certifikati koje odnedavno posjedujemo. Početak proizvodnog procesa počinje pripremom u specijaliziranim CAD/CAM programima, nastavlja se u proizvodnom pogonu gdje naši djelatnici prema preciznim radioničkim nacrtima proizvode konstruktivne elemente od drva  koji će se jednom prevezeni i sklopljeni na gradilištu pretvoriti u visokokvalitetne stambene objekte. Glavne odlike naših kuća su energetska ušteda, otpornost na potres, brzina gradnje te ekonomičnost.

Studio Domus nudi široku ponudu kuća iz kataloga, a ovdje vam predstavljamo samo jedan manji dio ponude. Stil kuća iz kataloga je raznolik, ponuda varira od onih modernih pravokutnog oblika, pa sve do klasičnih i tradicionalnih kuća.

Svi su modeli projektirani za pružanje maksimalne energetske učinkovitosti, u skladu s načelima zelene gradnje.