Categories
Zanimljivosti

Cijene kvalitetnih montažnih kuća od 400 eura do oko 1000 eura

U trenutku kada je kvalitetne građevinske snage sve manje na raspolaganju, montažni objekti postaju hit jer je takav visoki rohbau ekspresno gotov, pa do useljenja često prođe samo tri mjeseca. Saznajte kakva je situacija u Hrvatskoj.

Montažne kuće rastući su trend na hrvatskom tržištu. Kupuju se kao vlastiti dom u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a sve više i kao kuće za turizam na obali. Razloga za to je više, ali jedan od glavnih jest taj što se one brzo podižu, to je presudni faktor u situaciji kada se na kvalitetne građevinske radnike za gradnju klasične zidane kuće čeka ponekad i godinama. Prednost im je, dakle, brza gradnja jer će od početka montiranja do trenutka useljenja proći najviše pola godine, često i samo dva mjeseca.

Montažne kuće
Montažne kuće rastući su trend na hrvatskom tržištu

Uvriježeno je mišljenje da su montažne kuće jeftinije, ali kod najboljih u ponudi to i nije slučaj, te su tu negdje s cijenom gradnje zidanih objekata. Prednost im je i što su energetske, odnosno imaju dobru izolaciju pa su i režije u njima manje, tvrde nam brojni trgovci s kojima smo razgovarali, ali i zadovoljni vlasnici takvih objekata. Niskoenergetske montažne kuće troše do pet puta manje energije za grijanje i hlađenje pa računi za grijanje mogu biti manji od 50 posto pa čak do 90 posto.

Cijene kvalitetnih montažnih kuća od 400 eura do oko 1000 eura

Cijene kvalitetnih montažnih kuća, kad je riječ o tvrtkama na našem tržištu, variraju od oko 400 eura po četvornome metru za visoki rohbau do oko 600 eura, a kod nekih je u ponudi i varijanta ključ u ruke za od oko 795 eura po kvadratu do oko 1000 eura. U cijenu ulaze izrada projektne dokumentacije, temelj kuće, hidroizolacija i termoizolacija temeljne ploče, hidroizolacija ispod montažnih elemenata, izrada i montaža zidova te krovne konstrukcije, toplinska fasada vanjskih zidova sa žbukom, stolarija, limarski i instalaterski radovi, organizacijski poslovi i drugo. Pritom, cijena četvornog metra stambene površine opada s veličinom kuće.

Opširnije na portalu Jutarnjeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.